2015 m. rugpjūčio 12 d., trečiadienis

2 priežastys, dėl kurių terasos Lietuvoje bėgant laikui įgaus vis didesnę vertę

Šiomis dienomis pakankamai didelis žmonių kiekis investuoja į terasas, ko pagrindinė yra priežastis šio namo priestato suteikiama galimybė atitrūkti nuo kasdieninės rutinos. Vis dėlto, yra ir dar vienas niuansas, lemiantis tendencingai augantį jų populiarumą – tai faktas, jog Lietuvoje tokių priestatų finansinė vertė vis didės. Dėl kokių priežasčių tai vyks? Dvi svarbiausias iš jų pateiksime šiandienos straipsnyje.
Nuolatos šiltėjantis šalies klimatas

Šiltėjantis šalies klimatas yra tai, ką pastebime su kiekvienais metais. Ir nors tokia situacija dažniausiai priverčia mus sutikti Kalėdinį laikotarpį be sniego, bet ilgame laikotarpyje tokia situacija yra išties džiaugsminga, kadangi ji suteikia galimybę daugeliui sričių funkcionuoti be žiemos pertraukos, kaip yra ir piečiau esančiose valstybėse. Identiška situacija ir jei kalbėsime apie terasas – ilgą laiką jos būdavo iš esmės tik pusę metų trunkanti pramoga, kadangi prasidėjus šaltajam metų laikotarpiui žmonės savo laiką mieliau praleidžia sandariose patalpose. Vis dėlto, akivaizdu jog situacija keičiasi, ko pasekoje galima numanyti, jog ateityje terasomis žmonės galės naudotis be jokių oro kaitos nulemtų pertraukų, kas dar labiau padidins šio priestato teikiamą naudą bei suprantama – ir vertę.
Prognozuojamas nekilnojamo turto kainų augimas

Šiuo metu nekilnojamojo turto kainos atrodo pakankamai nepastovios, todėl nemažai žmonių bijo į tai investuoti, bijodami kainų smukimo. Vis dėlto, tai yra tik trumpalaikis reiškinys, kadangi ilgame laikotarpyje nekilnojamo turto kainos tikrai turėtų kilti. Taip yra dėl to, nes žmonių kiekis pasaulyje vis sparčiau auga – neužilgo jis pasieks ir 8 milijardus žemės gyventojų, kai tuo tarpu gyvenami žemės plotai nei kiek nesiplečia. Būtent dėl to, nors kova dėl žemės galbūt artimiausiu metu ir nebus tokia arši kaip Japonijoje, bet galime tikėtis vis didesnio visuomenės dėmesio jai, ko pasekoje kiekvienas žemės lopinėlis ir kiekvienas pastatas disponuos vis augančia savo rinkos verte.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą