2015 m. rugpjūčio 4 d., antradienis

Medinių terasų statyba – kaip padidinti terasos ilgaamžiškumą?

Medinės terasos šiomis dienomis išsiskiria didžiausiu populiarumu ir tai yra suprantama – jos ne tik puikiai atrodo, bet yra ir pigesnės už kitokių tipų terasas. Visgi, jos turi nemenką minusą – jos ganėtinai greitai praranda savo gerą stovį. Tad kaip padidinti medinės terasos ilgaamžiškumą?
Rinkitės tvirtesnę medieną 
Pakankamai dažnai žmonės statydami medines terasas renkasi lanksčią bei ganėtinai minkštą medieną. Ir iš vienos pusės tai yra puikiai suprantama – tokios medienos apdirbimas yra ypač lengvas, kas leidžia apdirbimo darbus atlikti kur kas lengviau, greičiau ir kokybiškiau. Visgi, tokia mediena tikrai nepasižymi ilgaamžiškumu, todėl jei nenorite sau kartoti patarlės „skūpus moka du kartus“, nepatingėkite rinktis tvirtesnę medieną bei jos apdirbimo darbams skirti tiek daugiau laiko, tiek daugiau pastangų bei lėšų, kadangi nors momentaliai tai ir apsunkins procesą, bet ilgame laikotarpyje leis sutaupyti visais galimais aspektais.
Nuolatos atnaujinkite savo terasą
 Nuolatiniai terasos atnaujinimo darbai yra tai, ko, turint būtent medinę terasą, išvengti nepavyks. Taip yra dėl to, nes mediena nėra labai tvari medžiaga, todėl norint išsaugoti jos ilgaamžiškumą tendencingai atnaujinti ją yra tiesiog būtina. Dažniausiai tokį atnaujinimą sudaro 3 etapai: medienos nuvalymas, nudažymas ir impregnavimas. Visus šiuos darbus atlikti su medine terasa patartina bent kartą per metus, bet jei turėsite laisvo laiko ir norėsite tai atlikti dažniau – blogiau tikrai nebus. Yra ir tokių žmonių, kurie nusprendžia to nedaryti iš vis, bet patikėkite – jei jau nusprendėte statytis medinę terasą, apie tai turėjote pagalvoti iš anksto, kadangi kitų būdų išsaugoti terasos kokybę kuo ilgiau tiesiog nėra. Taip pat, jei turite atliekamų lėšų galite įsigyti ir įvairius medienos kenkėjus naikinančių cheminių medžiagų, kuriomis galite išpurkšti terasą – tai taip pat padės.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą