2015 m. kovo 25 d., trečiadienis

Kiek kainuoja terasų statybos Lietuvoje?

Terasų statybos Lietuvoje kainos yra veikiausiai įdomiausias dalykas kiekvienam terasomis susidomėjusiam lietuviui. Būtent apie pagrindinių šio proceso dalių kainas šiandien ir kalbėsime. 

Medžiagos 
Medžiagos – dalykas, kuris sudaro didžiąją išlaidų terasų statybai kainų dalį. Taip yra dėl to, nes terasų statybai reikia pakankamai didelio kiekio įvairiausių medžiagų – tiek pagrindinės pasirinktos medžiagos (mediena/stiklas/metalas), tiek ir įvairių detalių skirtų terasos statybai, kas lemia tai, jog dažniausiai šioje vietoje tenka išleisti mažiausiai keletą šimtų eurų. 

Darbininkai 
Taip, dalis žmonių, norinčių įsirengti terasą, sugeba tai padaryti savo rankomis. Vis dėl to, tokių žmonių yra mažuma, todėl dažniausiai tenka investuoti ir į profesionaliai savo darbą išmanančius darbininkus, kurie specializuojasi būtent terasų statybos darbuose. Tokių darbuotojų samdymas taip pat iš esmės prisideda prie galutinės terasos statybos darbų kainos – mažiausiai keleto šimtų eurų šių žmonių samdymui tikrai prireiks.

Laikas 
Terasų statyba kainuoja ne tik finansiniu, bet ir moraliniu atžvilgiu. Pirmiausia, tai atsispindi tame, jog terasų statybos yra kokybiško išankstinio pasiruošimo reikalaujantis darbas, kas lemia tai, jog tam teks investuoti daug savų pastangų bei tuo pačiu – ir laiko. Būtent pastarojo teks paaukoti daugiausia, kadangi jo reikės ne tik planuojant terasų statybą, bet ir prižiūrint jos vykdymo procesą. 

Tai – esminiai dalykai, kurie mums kainuoja finansiniu/moraliniu atžvilgiu statant terasą savo namuose. Galime daryti išvada, jog tiek finansinė, tiek ir moralinė kaina, nėra labai didelė – kiek daugiau nei tūkstantis eurų bei savo laiko investicijos gali garantuoti išties aukštos kokybės terasą bei ateityje joje praleistą laiką.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą