2015 m. balandžio 9 d., ketvirtadienis

Kuriuose Lietuvos miestuose terasos yra mažiausiai populiarios?

Žvelgiant į bendrą Lietuvos terasų populiarumo situaciją, ji išties džiugina iš terasų statymo uždarbiaujančius žmones, kadangi terasos Lietuvoje tendencingai populiarėja. Vis dėlto, galime rasti ir tokių Lietuvos miestų, kuriose terasų populiarumas nerodo jokios pažangos, kas leidžia šių miestų terasų rengimo rinkas vadinti tiesiog neperspektyviomis. Būtent apie labiausiai tuo išsiskiriančius miestus šiandien ir kalbėsime. 

Vilnius 
Vilnius – didžiausias Lietuvos miestas, išsiskiriantis geriausia ekonomine perspektyva visoje Lietuvoje. Vis dėlto, panašios perspektyvos tikrai nerodo terasų populiarumas šiame mieste, kuris iš esmės yra nulinis. Taip, jei kalbėsime apie Vilniaus priemiesčius, juose terasos yra matomos pakankamai dažnai, bet jei kalbėsime apie patį miestą – jų jame praktiškai nėra, apart keleto milžiniškos vertės kiek didesnių sklypų. Visa ši situacija yra puikiai suprantama – Vilnius yra veikiausiai miestiškiausias miestas iš visų, kuriame dėmesio gamtai yra palikta išties labai mažai, todėl prasmės džiaugtis ja per terasą tiesiog nebelieka. 

Kaunas 
Nepakankamai didelis dėmesys gamtai taip pat prisideda prie to, jog Kaune žmonės pakankamai retai investuoja į terasų rengimą savo namuose. Vis dėlto, tai nėra vienintelė tokios situacijos priežastis – prie to prisideda ir tai, jog kauniečių ekonominė padėtis yra ganėtinai akivaizdžiai blogesnė už Vilniuje gyvenančių žmonių, ką lemia skirtinga bendra miestų ekonominė padėtis bei perspektyva, taip pat ir iš užsienio verslininkų atkeliaujantis kapitalas. 

Klaipėda 
Vėlgi, Klaipėda būtų dar viena pilnavertė šio sąrašo dalyvė, jei ne tai, jog Klaipėda yra jūrinis miestas. Tai neleidžia klaipėdiečiams pamiršti gamtos bei nors centrinėje miesto dalyje terasų rasti būtų išties sunku, bet žvelgiant į vakarinę miesto pusę, prie Baltijos jūros pakrantės, toje miesto dalyje esantys sklypai vis dažniau yra papildomi kokybiškomis terasomis.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą