2015 m. spalio 21 d., trečiadienis

Kaip išvengti terasos griūties?

Terasos, ypač jei kalbėsime apie tas, kurios yra pagamintos iš medienos, yra pakankamai neilgaamžiškos, kas lemia tai, jog joms yra reikalinga ypatinga priežiūra. Būtent apie tai, kaip turėtumėte elgtis, norėdami tinkamai prižiūrėti terasą ir išvengti jos griūties, šiandien ir kalbėsime. 

Tendencingai atlikite terasos atnaujinimo darbus 
Terasos atnaujinimo darbai yra ko gero pagrindinis ginklas kovoje prieš staigų terasos kokybės krachą. Ir tai yra puikiai suprantama, kadangi terasos, ypač jei yra pagamintos iš medžio, ganėtinai greitai ne tik natūraliai sensta, bet ir yra puolamos įvairiausių parazitų, su kuriais ir padeda kovoti terasos naujinimas. Būtent tai leidžia suprasti, jog į tendencingus terasos atnaujinimo darbus, kuriuos patartina atlikti bent kartą per metus, vertėtų įtraukti ir antibakterinių cheminių priemonių naudojimą. Taip pat, terasos atnaujinimo darbų metu patartina terasą ir nušveisti, nutepti apsauginiu sluoksniu bei perdažyti, kas leis kardinaliai atnaujinti jos estetinį vaizdą, taip išlaikant jį maksimaliai kokybišką ir ilgame laikotarpyje. 

Rinkitės kiek įmanomą tvirtesnę medžiagą terasos pagrindui 
Vieno dalyko, kalbant apie terasos ilgaamžiškumą, nepakeis jokie tolimesni darbai su terasa – kalbame apie medžiagos, iš kurios bus statoma terasa, pasirinkimą. Pastaroji turi būtent didelę reikšmę, kadangi terasa yra ganėtinai greitai besidėvintis pastatas, kas leidžia nesunkiai suprasti šio aspekto svarbą terasos ilgaamžiškumui. Taip, daugelis renkasi terasas statyti iš pakankamai netvirtos medienos, motyvuodami tai puikia medinių terasų išvaizdą. Ir toks sprendimas bus visiškai logiškas, jei esminis jūsų prioritetas yra būtent estetinis terasos vaizdas. Visgi, jei kur kas labiau už terasos išvaizdą jums rūpi jos praktiškumas, kur kas labiau verta ieškoti vienokių ar kitokių tvirtesnių alternatyvų terasos statymui, kurios bus kur kas ilgaamžiškesnės net ir neprižiūrint jų taip, kaip patarėme pirmoje straipsnio dalyje.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą